Обучение за директори на образователни институции от област Бургас преди началото на учебната година

0
461

Повече от 240 директори на образователни институции от област Бургас преживяха
зареждащо и емоционално начало за старт на новата учебна 2023/2024 година.
На инструктивно съвещание, проведено в периода от 07.09.2023 до 09.09.2023г. в Равда, те не само получиха подробни указания за старта на учебната година, но и преживяха вълнуващи срещи с известни личности, които споделиха опит и преживявания.
По покана на областната организация на СРСНПБ в Бургас, с подкрепата на РУО Бургас, за всички директори бе организирано обучение по темите: „Позитивен медиен имидж или как да бъдем медийно устойчиви“ и „Кризисен PR или как да действаме при кризисни ситуации“. Модераторите Благой Цицелков, журналист от Нова телевизия, и Данко Калапиш, директор на 107 ОУ „Хан Крум“ и член на националната Контролна комисия на СРСНПБ, бяха изслушани с особен интерес и внимание.
Всички присъстващи получиха полезни и практични съвети и умения за поддържане добрия имидж на техните институции пред обществеността, за адекватно поведение при интервюта и правилните медийни послания в различни ситуации:

  • Успешно разработване и прилагане на медийна стратегия на организацията. – Създаване и разпространяване на ефективни послания;
  • Ефективна работа с медиите;
  • Познаване и ефективно прилагане на основните форми за връзки с медиите – Справяне с негативните новини. Професионално представяне по време на интервю;
  • Справяне с кризисни ситуации.

В края на обучението всички бяха удовлетворени от постигнатото, защото в лицето на
обучителите те намериха нови приятели, които им вдъхнаха кураж и спокойствие за това, че работата с медиите често отнема много време и е свързана с много стрес, но в същото време може да бъде и изключително удовлетворяващо занимание. „Приемете отношенията с медиите като част от професията, която обичате и никога няма да се оплаквате от никога несвършващото работно време и неудобните журналистически въпроси“.
Обещаха си отново да се срещнат и споделят опит в тази посока.