Квалификационно обучение и тържествено награждаване на директори от област Бургас

0
688

В периода 21-22 март 2023 г., в навечерието на първа пролет, областна организация на СРСНПБ-Бургас, с подкрепата и съдействието на РУО Бургас и община Бургас, организира няколко събития – тържествена церемония по награждаване на колеги директори – пенсионери от област Бургас, среща с председателя на СРСНПБ, квалификационно обучение, общи събрания на СРСНПБ по общини за избор на номинации по правилата за награди на СРСНПБ.
19 директори на училища и детски градини, пенсионирани в периода 2020-2023г., в знак на уважение и признателност, получиха благодарствен адрес и подаръчен ваучер от името на СРСНПБ – Бургас.
Весела Иванова – областен председател на организацията в Бургас в присъствието на директори от цялата област връчи тържествено подаръците и благодари на всички за професионализма и всеотдайността в работата им като директори на образователни институции.
От името на всички пожела на пенсионираните директори спокойни дни, изпълнени с щастие, здраве и сили за посрещане на новите житейски предизвикателства, бодър дух за осъществяване на мечтани проекти и личностно преоткриване.
Г-жа Ананиева – зам.-кмет Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики връчи на директорите от община Бургас подаръци от името на Общината.
С много емоции, приятни моменти и спомени премина срещата между бивши и настоящи директори. В края на церемонията ученици от школата по народни танци на ЦПЛР –ОДК- Поморие веселиха всички присъстващи с невероятното си танцово изпълнение.
Срещата с председателя на СРСНПБ Диян Стаматов премина с акцент стартиралата кампания на МОН за изграждане на STEM център във всяко българско училище, въпроси и разяснения по предстоящото формиране на бюджетите, предстоящи обучения и квалификации за членовете.
Квалификацията бе разнообразна и полезна за всички присъстващи.
С експертите от РУО – запознаване с промените в нормативната уредба, предстоящи дейности за НВО и ДЗИ, прилагане на Информационна система за обработка, съхранение и управление на документи в училищата (ИСОСУДУ).
С отдел „Миграция“ – запознаване с реда и начина за записване в български учебни заведения на чужди граждани и такива, получили статут за временна закрила. Процедура и необходими документи.
С отдел „Информационно обслужване ООД“- дейности в подкрепа развитието и дигитализацията на процесите в общините, свързани с образованието.
С представители на ЦРЧР – презентиране възможностите за включване в проекти по Еразъм+, добри практики, често допускани грешки. Чаровните дами от ЦРЧР с готовност отговориха на всички въпроси на директори, които към момента работят по проекти по Еразъм+ или имат желание да се включат в такива проекти.
В програмата на мероприятията бе планувано и време за провеждане на общи събрания по общини за запознаване с промените в Правилата за награди на СРСНПБ и обсъждане на номинации за награди на членове с принос към делата на СРСНПБ.
Благодарим на издателство КЛЕТ и Деян Петков – за спонсорството, подкрепата, изненадата и персоналните подаръци към всички присъстващи.