Настояваме за нови формати на изпитите в 4, 7 и 10 клас и за ДЗИ – Диян Стаматов пред радио Пловдив

0
847

Уменията на учениците да излязат на преден план в средното образование

Училищните директори искат нови изпити в средното образование. По темата говорим с Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България.
Коментар и за клипа с агресия от ученик към учител от пловдивското училище „Паисий Хилендарски“.

Цялостна промяна във формата, съдържанието и организацията на изпитите в системата на образованието е едно от решенията от заседанието на управителния съвет на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България. Предложенията да бъдат спешно предоставени на вниманието на МОН.

Директорите пишат: Всички изпити да бъдат максимално обвързани с необходимите за днешните ученици умения. Провеждането им да бъде концентрирано максимално в края на учебната година. Предлагаме цялостна актуализация на организацията на изпитите и всичко свързано с промени в съответните наредби.

Апелираме промените да бъдат заложени още в следващата учебна година – когато има учебен процес за 4 клас вече до 15.06., както и четири нови изпити в 10 клас.

На заседанието бе взето решение за провеждане на национална работна среща на директорите от съюза на работодателите, на тема “Всичко преди старта на учебната година” на 2.09. в София.

Източник: bnr.bg