Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България

Търсене

Подаване на заявление

От ТУК може да изтеглите Заявление за членство в СРСНПБ.

Контактна информация

Адрес за кореспонденция:
София, пк 1111,
ул. "Гео Милев", № 2

е-mail: srsnpb@abv.bg


Банкова сметка на Съюза:
BG18SOMB
9130 1034392901
BIC: SOMBBGSF

 

Адвокатска кантора
"Янков, Коларов&партньори"
тел. (02)9879885;
0888701542 и 0898523741
e-mail: y_yankov@mbox.is-bg.net

СРСНПБ пита –

Експертите на
"Сиела Образование"
отговарят - >

Медицината, ИКТ и икономиката са най-предпочитаните образователни направления, коментира Диян Стаматов, бивш зам.-министър на образованието, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Някои от тях са най-високоплатените през последните години, допълни той. "IT секорът е с най-високия си ръст в заплатите в последните години и е нормално да бъде търсен. Прекрасно е, че медицината изпреварва отчита напредък", уточни гостът.

Правото е една от наситените със студенти специалности, констатира Диян Стаматов. "Много от завършилите подобни специалности се насочват да работят в други сектори. Тенденцията през последните години с изцяло езиковата подготовка и паралелки се пренасочва в природоматематическия сектор, който съдържа дисциплини, отговарящи на търсенията във висшите учебни заведения и на тези на пазарите. Това, че броят на студентите намалява, а броят на заетите от тях се увеличава, е в пряка връзка с качеството на самото образование", подчерта още той.

"Наблюдава се ръст в кандидатстването и завършването на педагогиката, макар там тенденцията да е по-плаха. Важно е заплатата на младите учители да е коренно променена спрямо скорошната. От друга страна, е необходимо в тази сфера да се внедрят нови технологии, за да се облекчи максимално работата на учителя. В среда с по-уязвими групи се усеща чувствително идеята за включване на различни специалисти в рамките на средното образование. Отделно почти 1000 лв. става стартовата заплата на завършил студент, готов да се реализира в областта на образованието, което спрямо заплащането преди 2 г. е с 40% повече".

Иновация е свързана със свободата на преподаването, посочи бившият зам.-министър на образованието. "През 2018 г. е проведен първия Национален форум за иновации в образованието. Това е малка част от образователната реформа и събуждане на учителските колективи по отношение на рутината в последните години", поясни Диян Стаматов.

Източник: https://www.bloombergtv.bg/biznes-start/2018-12-21/meditsinata-ikt-i-ikonomikata-sa-nay-predpochitanite-obrazovatelni-napravleniya?fbclid=IwAR3VsY9_CdYcRF6MxWL_-08OwjktdPh7Jh8EmntPMhscRLYduNS4zIGNeng

Please update your Flash Player to view content.

Столична организация СРСНПБ

Кореспонденция с институции

Становище на СРСНПБ относно проект на ОКТД 2018


Писма на СРСНПБ до министър Вълчев и зам.-министър Таня Михайлова, касаещи сформирането на работна група за актуализиране на Правилата за определяне на работните заплати на директорите на образователните институции в системата на средното образование и закъсненията на учениците за учебни часове.


Писмо на СРСНПБ до зам.-министър Деница Сачева, касаещо проблеми в междуинституционалното сътрудничество в гр. Шумен и други райони на страната.


Изплащане на СБКО по време на платен отпуск


Още...

Абонамент новини