Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България

Търсене

Подаване на заявление

От ТУК може да изтеглите Заявление за членство в СРСНПБ.

Контактна информация

Адрес за кореспонденция:
София, пк 1111,
ул. "Гео Милев", № 2

е-mail: srsnpb@abv.bg


Банкова сметка на Съюза:
BG18SOMB
9130 1034392901
BIC: SOMBBGSF

 

Адвокатска кантора
"Янков, Коларов&партньори"
тел. (02)9879885;
0888701542 и 0898523741
e-mail: y_yankov@mbox.is-bg.net

СРСНПБ пита –

Експертите на
"Сиела Образование"
отговарят - >

09Юли2018
Отворено писмо

Сподели статията

Прегледи1217 hits

ДО

Г-Н БОРИСЛАВ ЗЮМБЮЛЕВ

по повод мнението му, публикувано във вестник „ 24 часа“ в броя от 6.07.2018 г. и озаглавено „Масова лоботомия или организиран саботаж на рептилите

Господин Зюмбюлев,

Ние работещите на ниски управленски позиции в системата на средното образование – директорите на училища и детски градини се присъединяваме към добрите думи, които казвате в статията си за нашия министър г-н Красимир Вълчев. Споделяме и недеволството от допуснатите грешки и необходимостта да бъде потърсена персонална отговорност.

Но категорично не приемаме тона и позицията Ви, които характеризират работещите в системата ни като лоботомизирани, използването на думата „даскалици“ като обида и обвиненията в некомпетентност и корупция. Сам признавате, че нямате доказателства, но ей така, понеже една позната разказала как й поискали 10 хиляди лева ... Това е несериозно и безотговорно очерняне на близо 90 000 професионалисти, които работят в системата на средното образование и всяка сутрин посрещат с обич и грижа децата в училищата и детските градини.

Подминаваме Вашата неориентираност за функциите и задълженията на различните нива в структурата на средното образование, но не и внушението, че добрият министър е този, който трябва да „изчисти“, разбирай да уволни масово директори на образователни институции и началници на РУО. Още повече, че назовавате поименно началника на София-град – г-жа Ваня Кастрева, която неслучайно е един от най-уважаваните началници на РУО, както не е случаен и фактът, че образователните резултати на учениците от София са винаги най-високи на провежданите националните външни оценявания и на държавните зрелостни изпити.

Гражданската позиция и активност е нещо, на което учим децата в училище и знаем, че едновременно с това трябва да ги научим да бъдат честни и добронамерени хора.

Вас научиха ли Ви на това, г-н Зюмбюлев, защото всъщност това е голямата разлика между рептилите и достойните хора ?

Надежда Николчева – председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България

Асен Александров – председател на Сдружението на директорите в системата на образованието в Република България

Please update your Flash Player to view content.

Столична организация СРСНПБ

Кореспонденция с институции

Становище на СРСНПБ относно проект на ОКТД 2018


Писма на СРСНПБ до министър Вълчев и зам.-министър Таня Михайлова, касаещи сформирането на работна група за актуализиране на Правилата за определяне на работните заплати на директорите на образователните институции в системата на средното образование и закъсненията на учениците за учебни часове.


Писмо на СРСНПБ до зам.-министър Деница Сачева, касаещо проблеми в междуинституционалното сътрудничество в гр. Шумен и други райони на страната.


Изплащане на СБКО по време на платен отпуск


Още...

Абонамент новини