Позиция на СРСНСПБ във връзка с нападението срещу министъра на образованието и науката проф. Николай Денков

0
409

Във връзка с нападението днес над министъра на образованието и науката проф. Денков СРСНПБ изразява своята категорична позиция в защита на цивилизования и конструктивен път за решаване на проблемите в обществото.
Директорите на училища и детски градини са солидарни със справедливите искания на медиците от спешна помощ и правото на всеки да направи своя личен избор за ваксинирането. Но не може да останем безучастни, когато грозно и агресивно се посяга на представител на държавата, на човек на знанието и на министър, който в криза балансирано търси най-добрите решения за децата ни.
Дали нападателят е бил от някоя партия или протестираща група в случая е маловажно. Действията на нас, зрелите хора, дава модел на поведение към младите и децата. СРСНПБ приканва всички отговорни и морални граждани да заявяват правата и позициите си с мисъл към младото поколение.
Нека покажем идеята за демокрация с уважение и толерантност към тези, които мислят различно от нас! Нека не допускаме оскверняване на ценностите образование и наука!
Директори и заместник-директори от СРСНПБ