Съюзът на работодателите в Бургаско с призив

0
833
Teamwork Join Hands Support Together Concept. Sports People Joining Hands.

За парична подкрепа в борбата с коронавируса в Бургаско призовават от Съюза на работодателите, научи Грамофона нюз. Председателят Весела Иванова разказа пред екипа ни, че подкрепя изцяло инициативата, дошла от учителския колектив на Механотехникума в града.

Идеята е всеки педагог да дари сумата за един месец, която получава от фонд СБКО /социално- битовото и културно обслужване/. „Събраните средства ще бъдат дарени или за нуждите на бургаска болница, или на Общинския кризисен щаб”, каза пред екипа ни Весела Иванова.

Ето какво сподели още тя по повод инициативата:

„Учителят е устойчив! Той може да работи всеотдайно и да кара часове и без да чува училищния звънец, да подготвя уроци и домашни денонощно, и всичко това без дори да знае до кога.

Учителят е гъвкав! Той може да преподава на всякакви платформи, във всякакви форми. Не се отказва и не се уморява да се самоусъвършенства.

Учителят е грижовен! Без значение от обстоятелствата, той не се отказва от това да даде най-доброто образование на своите ученици, но и да запази желанието им за учене, да запази здравето им, да възпита у тях добрите нрави.

Учителят е признателен и състрадателен! Всеки от нас знае какво дава в създалото се положение на епидемиологична обстановка, за да върви напред образованието, защото образованият човек може. Но всеки от нас знае какво дават и другите, за да подпомогнат борбата на цялото ни общество в борбата с COVID 19 – какво дават лекари, полицаи, пожарникари, учени, лаборанти, доброволци шивачи …

Знаем и какво няма да имат някои, защото фирмите и предприятията, в които работят затварят врати.

Затова Ви предизвикваме да последвате примера на колегите и дарите….”

Иванова допълни, че отправя предизвикателството не само към бургазлии, но и към цялата педагогическа колегия в страната.

Източник: www.gramofona.com