Весела Иванова: И в трудни времена българският учител показва, че е ключова фигура

0
804

Днес – в условията на извънредна ситуация и епидемично разпространение на COVID- 19 учителското съсловие отново показа, че може и контролира нишките на живота.

Както в цялата страна, така и в цяла област Бургас от 16.03.2020г, учебните заведения преминаха към обучение от разстояние – в електронна среда. Никой от гилдията не беше подготвен за тази ситуация, никой не знаеше какво го очаква, но пораснахме… и показахме, че можем.

Много трудно и много тежко – за 2 дни всички ние трябваше да променим мисленето и съзнанието си, да се обучим и подготвим за новото и непознатото, да минем на последна предавка и да подготвим електронното обучение. За 2 дни трябваше всичко да се пренастрои по нови начини, да се въведат нови правила, да се ангажира много ресурс. През уикенда се обмениха хиляди постове с ресурси, указания, съвети, упътвания. Но успяхме… Безсънните нощи и целодневното обучение си струваше…

Изминалата седмица го доказа.

Защото учителите и директорите станаха модерните лидери в образованието, посланици на новото и креативното, зашото с професионализма си съхраниха българската духовност и доказаха, че училището винаги е било най-здравият стълб в историята на една нация .

И само за седмица – бавно и полека учителството порасна за няколко години и доказа, че е било, е и ще бъде ключова фигура във всеки един процес.

Прочетете цялата статия на www.gramofona.com