Бургаски директори с награди от кмета на града

0
1368

На традиционния прием, организиран по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, кметът на Бургас Димитър Николов връчи грамоти на изявени директори от бургаски детски градини и училища – за въвеждане на иновативни методи и програми в учебните заведения, за проявен висок професионализъм и принос при подготовката и излъчването на ученици – участници в национални кръгове на олимпиaди и състезания.

Грамота за първо място получи Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“ за проявен висок професионализъм при подготовката и излъчването на
ученици – участници в национални кръгове на олимпиади с 65 ученици, участвали в 14 различни направления. Грамота за второ място взе Профилирана гимназия за романски езици „Г. С. Раковски“ със своите изявени 28 ученици, а за трето място бяха присъдени две отличия – на Профилирана гимназия за чужди езици „Васил Левски“ /13 ученици/ и на Немска езикова гимназия „Гьоте“ /11 ученици/.

Освен грамотите, наградените учебни заведения ще получат и допълнителни бонуси: за първото място – ремонт на 10 класни стаи, за второто място – съвременно обзавеждане на 10 класни стаи, а за спечелилите трето място – пакет презентационна техника. Почетни грамоти бяха връчени и на директорите на още 10 учебни заведения от Бургас. Поздравление към всички присъстващи отправиха още зам.-кметът по образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева и началникът на Регионалното управление по образование – Бургас инж. Виолета Илиева.